El Rey Magnum, en arabisk häst, sägs vara världens fulaste häst. Genom en betydande accentuering av en genetisk säregenskap hos denna art verkar hästens mule deformerad och tillplattad. El Rey Magnums näsborrar är högt uppskjutna och såpass tillplattade att man varit oroad för hästens överlevnad.

Skönheten är i betraktarens öga sägs det. Och så är fulheten. Det är svårt att avgöra vem som är vad, men en arabhäst, El Rey Magnum, är särskilt uppmärksammad för sitt utseende. Om han är ful eller världens fulaste häst får du själv avgöra. När den arabiska hästen föddes år 2017 då han orsakade förbryllning inom veterinärkåren. El Rey Magnums ansikte är nämligen extremt deformerat. Veterinär var oroliga för att deformationen skulle vara skadlig för hingsten och att den skulle ha svårt att överleva.

El Rey Magnums mule ser ut att vara tillplattad på ovansidan och näsborrarna förstorade. Det här är egentligen både ett unikt och vanligt särdrag hos just den här rasen, men i regel endast ett milt drag. Men veterinärerna var ändå oroliga för hingsten eftersom hästar, till skillnad från människor, hundar och andra djur, inte kan andas genom munnen. Därför kan tilltäppta hål, som exempelvis genom en deformation av mulen, innebära livsfara för en häst. Hos just den här hingsten var rasens särdrag extremt och såg inte naturligt ut.

Orrion Farms som äger El Rey Magnum är dock inte oroliga och tycker att hästen gör bra ifrån sig. Enligt dom är den värd miljontals dollar.

Läs även om: Världens minsta häst